Hvordan handle klokker billig og trygt fra utlandet?

Du trenger ikke å reise langt ut av Norge for se at prisene på klokker synker, det holder at du reiser til Sverige. Men så er ikke alt du ønsker deg i Sverige eller billigere for den saks skyld. Med Internett åpnet mange nye muligheter seg og den dag i dag kan du sitte hjemme i stua i Norge og samtidig være på en handletur i England, USA eller til og med Kina.

Men det finnes noen fallgruver du skal unngå og en av dem er moms. Vi gir deg de trygge og anbefalte stedene for å handle, hvordan du trygt unngår ekstra utgifter og svindel på nett.

Å handle fra utlandet har mange fordeler og det er ikke kun på pris disse fordelene står på, men også det enorme utvalget. Varer du kanskje aldri får kjøpt i Norge eller andre land i Europa.

Den momsfrie kvoten:

Det første du skal ha i bakhodet før du begynner å kjøpe klokker på nett er den momsfrie kvoten. Den er pr. dags dato på 350 NOK. Det høres kanskje ikke så mye ut, men det er utrolig hvor mye du kan få kjøpt for under 350 NOK inkludert frakt.

Ønsker du ikke en ekstra regning fra den norske stat i forbindelse med din shopping på nett, så bør du holde deg til denne kvoten foreløpig. Frakt er med i beregningen, så ikke tro du slipper unna hvis du kjøper noe til 350 NOK og betaler 50 NOK i frakt, da får du en regning i posten etter at du har mottatt din etterlengtede pakke med et moms påslag avhengig av hva du har kjøpt. Samt tar posten et gebyr på ca. 140 kr for fortolling.

Piratvarer:

Piratvarer er en av fallgruvene du må holde deg unna, for det kan fort bli en dyr affære å kjøpe en Rolex klokke til 350 NOK inkl. frakt, da er det ikke sikkert du får varen, men en bot postkassen istedenfor. På nettsiden www.theshoppingassistant.com får du sjekket ut de ulike nettbutikkenes rykte og med litt sunt vett, så klarer du å unngå piratkopierte varer. En god regel er: «Hvis det er for godt til å være sant, så er det oftest det».

Tilbakemeldinger:

Har du aldri handlet hos en nettbutikken du planlegger å handle fra, kan det være en lur idè å se tilbakemeldinger nettbutikken eller selgeren har fått. På Ebay er det lett å se tilbakemeldinger på selgeren, da dette vises ved navnet til selgeren og du kan lett vurdere om dette er en seriøs aktør eller ikke. Du kan også lese tilbakemeldinger folk har gitt, både positive og negative.

Det er ikke like enkelt med en nettbutikk som driver for seg selv og som har mulighet til å slette evt. negative tilbakemeldinger på sin nettside. Da kommer google og forum godt til nytte. Søk opp nettbutikkens navn og se hva folk har skrevet om nettsiden. Har noen brent seg på dem før, så vil de mer enn gjerne advare mot å gjøre den samme feilen. Søk på engelsk i søkemotoren, da er det størst mulighet for å få treff. Dette fordi oftest er nettbutikken internasjonal og har hatt kunder over hele verden.

Skribent: admin1