Hvordan holde hunden trygg når du går tur med hunden?

Det er mye man skal huske på når man har fått seg hund. Det kan være vanskelig å huske på alt derfor har vi nedenfor har vi laget noen råd for deg som ønsker å ha trygge rammer for deg og hunden når dere går tur.

Kjøp riktig utstyr

Vi er ikke opptatt av at du skal kjøpe riktig merke på ting, men du bør kjøpe et bånd som du er komfortabel med og hunden. Det kan være lurt å trene litt å ha den på i hagen eller på mindre turer nærme hjemmet før du begir deg ut på tur.

Risiko?

Veldig mange tror at det mest risikofylte de gjør med en hund er å transportere hunden i hundeburet, men faktisk så er det utenfor bilen at de fleste truslene er. Viktig å huske på allikevel at om man har hunden med på biltur er det anbefalt å bruke bur, ikke sele til hunden.

Start rolig

Hvis du leser denne artikkelen så er det en stor sannsynlighet for at du faktisk ikke er så vant til å gå tur med hunden og at hunden din er ikke vant til det selv. Da er det første og beste tipset å ta det med ro. Hunder er akkurat som oss mennesker, vi trenger å trene og øve før vi kan dra den helt ut. Vær tålmodig og press ikke hunden!

Bruk refleks

Dette høres kanskje tåpelig ut men det er veldig mange som glemmer dette når høsten og vinteren står på. Det er ikke bare deg som burde ha på refleks, hunden din burde ha på seg refleks og/eller blinklys. Dette er så viktig at hvis du ser andre hundeeiere som ikke har dette så kan du med fordel gå bort å kommentere det til dem.

Ikke hils på andre hunder uten lov

Når man går tur så møter man på veldig mange andre hunder ofte. Det er ikke alle disse hundene som liker andre hunder. Derfor bør du alltid spørre før du lar hunden din hilse på en fremmed hund. Hvis man ikke gjør det så kan man oppleve at både hunden og eieren blir sinna.

Sjekk alltid værmeldingen

Hunden takler som oftest de aller fleste typene vær men f.eks. lyn og torden kan være svært traumatiserende. Derfor bør man unngå å ta med hunder ut i lyn og tordenvær. Hvis det skulle oppstå slikt vær så anbefales det at man vender snuten hjemover med mindre man vet at hunden er komfortabel med det.

Skribent: admin1