Noen utrolige historier om vennlighet

Er det noe vi trenger i verden, så er det vennskap og fred. Og det finnes mange historier der ute som kanskje burde vært fortalt om og om igjen. For mange mennesker er virkelig fylt av nestekjærlighet og godhet. Dette er disse historiene bevis på.

En kjole til barnebarnet

Selv for de eldre er ikke alltid lommeboka like full, og da det nærmet seg barnebarnets bursdag, hadde bestemoren sett seg ut en kjole hun visste barnebarnet ville like. Prislappen viste alt for mye, og i et siste forsøk spurte hun betjeningen om de kunne legge den av. På den måten kunne hun sjekke sparekontoen sin.

Da hørte hun en stemme bak seg spørre: Kan jeg få gleden av å kjøpe denne kjolen for deg? Det var en eldre dame som stod der og hadde hørt samtalen bestemoren hadde med betjeningen. Du skjønner, jeg har selv vært i en situasjon hvor endene ikke møttes og jeg selv måtte bo på gata. Men takket være snille og omtenksomme mennesker, så har jeg en helt annen situasjon i dag. Det ville være meg en glede å vise verden hvor takknemlig jeg selv er for den hjelpen jeg fikk. Kjolen ble en flott gave som den snille damen hadde sørget for.

En reddende engel

Damen var på vei hjem i sin bil etter en lang arbeidsdag. Hun ante fred og ingen fare, men la merke til at en bil fulgte henne svært nærme. Uansett var det et sjokk da det ene dekket plutselig eksploderte. I en rask reaksjon fikk hun vrengt bilen ut på siden av veien, og det samme gjorde bilen bak. Ut hoppet en veltrent mann, og satte i gang med å skifte dekket. Han sa: Jeg kjørte bak deg da jeg plutselig fikk øye på bak-hjulet. Det så ikke bra ut og jeg bestemte meg for å følge etter. Det var min eneste tanke da jeg så dekket ditt.

Sjalet som forsvant ut av vinduet

Familieferien handlet alltid om å kjøre fra sted til sted. Denne gangen var det Trollstigen og Vestlandet som stod for tur. I baksetet satt meg og min bror og i den stekende sola var alle vinduene oppe. Men i vinden ble sjalet som hun hadde arvet av sin bestemor tatt av vinden. Det var for mye trafikk og umulig å stoppe.
Etter en stund stoppet de ved en rasteplass for å strekke på beina og splitt. Da kom det en barsk mc-gjeng inn på plassen. Den ene mannen satte ned foten og spurte bryskt. Er det deres bil der borte? Ja svarte moren brydd. Mannen løftet på visiret og fram kom et stort smil. Se her jeg fant sjalet til datteren din. Vær så god og ha en fin dag videre.

Skribent: admin1