Visste du dette om Donald Trump?

Donald Trump er verdens mektigste – og kanskje mest omdiskuterte – mann. Selv om det er skrevet og sagt ekstremt mye om USAs 45. president, finnes det fortsatt fakta som overrasker.

Det er ingen mellomting med president Donald Trump. Han er enten elsket eller hatet, både i hjemlandet og ellers i verden. Hans skarpe, men lite «presidentaktige» retorikk vekker entusiasme blant tilhengere og avsky hos motstandere.

Nå nærmer det seg fire år siden Donald Trump ble valgt til USAs 45. president. Til høsten kjemper han om gjenvalg, denne gang mot demokratenes Joe Biden. De politiske forskjellene de to kandidatene i mellom har allerede blitt bragt til torgs flere ganger, men også personangrepene har flydd «vegg i mellom» i lang tid allerede.

Hva som blir utfallet på valgdagen (3. november) er fortsatt umulig å spå. Donald Trump var lenge favoritt til å få fire nye år i Det hvite hus, men i løpet av våren og forsommeren har Joe Biden overtatt favorittverdigheten hos bookmakere som Mr Green. Hos den populære «bookien» får du i skrivende stund 1,75 i odds på Joe Biden som valgvinner, mens oddsen på at Donald Trump blir gjenvalgt ligger på 2,25.

Mye kan imidlertid endre seg i tiden frem mot valget, og mange husker sikkert hvordan verden hadde avskrevet Trump i 2016. Den gang tydet meningsmålingene på at den kontroversielle forretningsmannen ikke hadde noen mulighet mot Hillary Clinton, men på valgdagen endret det hele seg. Trump vant valget og overtok nøklene til det Ovale kontor. Siden den gang har hele verden lært 74-åringen bedre å kjenne – på godt og vondt.

Men visste du at:

  • Donald Trump har vært gift tre ganger? USAs førstedame, Melania Trump (oppr. Knauss), har vært Donald Trumps kone siden 2005. Men Trump har også vært gift med Ivana Zelnickova (1977 – 1991) og Marla Maples (1993 – 1999).
  • Trump-familiens formue begynte å vokse da Donalds bestefar, Frederick Trump, tjente store summer på å drive restauranter og pensjonater i Seattle og Klondike?
  • Donald Trump har forfedre fra både Skottland og Tyskland? Familiens egentlige etternavn var «Drumpf» eller «Drumpft», men dette ble endret til Trump under trettiårskrigen på 1600-tallet.
  • Presidenten eier og driver 18 golfbaner rundt omkring i verden? Det er kanskje ikke så rart at en av hans favoritt-hobbyer er golf, noe han for øvrig får mye kritikk for å bruke for mye tid på.
  • Donald Trump er en stor tilhenger av wrestling, og han har selv deltatt i WWE-arrangementer?

  • Dagens president i USA har blitt saksøkt av sine forretningspartnere, entreprenører, kunder, ansatte og banker ikke mindre enn 3500 ganger?
  • Håret til Trump er helt ekte? Faktisk blir han klippet av konen, Melania, og sparer på den måten noen dollar i måneden.
  • Donald Trump i 1999 foreslo å innføre en engangsskatt på 14,25 % på alle personer med en nettoformue på over 10 millioner dollar? Trump hevdet dette ville innbringe 5,7 milliarder dollar og dermed slette USAS statsgjeld.

Tirsdag 3. november får vi svaret på om Donald Trump overrasker igjen eller om han blir den første presidenten siden George Bush (1989-1993) som kun får én periode i Det hvite hus.

Skribent: admin1