Hvordan avsløre doping i langrenn

Toppidretten er knallhard og kun de beste av de beste når helt opp. For noen blir det så viktig å nå helt opp blant verdenseliten at de tyr til ulovlige midler.

Men hvordan avsløre at doping brukes, om man ikke ser det på blod og urin prøver?

Nedenfor kommer en liste over 5 ting som tyder på doping hos langrennsløpere:

1. Dersom en langrennsløper plutselig begynner å prestere på et mye høyere nivå enn de tidligere har gjort, er det mange som mistenker doping.

2. Langrennsløperen har ekstremt lav vekt. Noen langrennsløpere har veldig lav vekt, noe som er vanskelig å oppnå når man trener så mye som de gjør. Lav vekt er likevel med på å forbedre en rekke resultater, som for eksempel skøyting i bratte bakker.

3. Kommer fort tilbake etter sykdom. Av og til kan man se fra tv-skjermen at utøveren er syk og ikke klarer å prestere på høyeste nivå. Men ofte ser man at utøvere kommer fort tilbake i superform.

4. Stadige bortforklaringer selv om det er mye dopingavsløringer i det indre miljøet. Man har sett mange ganger at langrennsløpere har tilsynelatende vært helt uvitende om hva som skjer rundt dem, og ledd anklagene bort som dumme påstander. Fakta er ofte at mange har vært med på det.

5. Anormaliteter. Langrennsløpere som gjennom systematisk doping utvikler enorme muskler eller unormale trekk. Men også vanlige utøvere kan ha unormale trekk, derfor er det vanskelig og farlig å si at en med store muskler er dopet.

Det er viktig å nevne at det som er nevnt i denne listen kun indikerer doping (ekstern lenke), det er ikke bevis på doping. Fullstendige beviser får man kun fra blod og urinprøver.

Skribent: admin1