Hvordan pakke til romreisen

Romturisme er snart en virkelighet, men hvordan pakke før turen?

Romreiser eller romturisme som det så fint heter, er noe som kanskje etter hvert kan bli en mulighet for alle.

Man kan glemme å ta med bikinien eller badebuksa, for skal man først på en reise ut i verdensrommet, er det romdrakter som gjelder.

Romdrakten har alt

En romdrakt er mye mer enn bare vanlige klær for en romvandring. Man kan nesten si at romdrakten er et lite romskip i seg selv.

Grunnene til at man trenger en romdrakt når man er vandrer utenfor skipet er mange og selvklare. Temperaturen varierer mellom -150-250 grader Celcius. Det er klart astronautene og romturister trenger en god romdrakt.

Man vil også kunne puste i romdrakten, selv om man er ute i verdensrommet. Den er også utstyrt med en beholder med vann, slik at man kan drikke. Og romdrakten må beskytte romvandreren mot mikrometeorer og andre sammenstøt. Romdrakten beskytter også mot stråling og skarpt sollys.

En romdrakt består av mange deler. Den øverste delen beskytter brystet og torsoen. Armene festes til rustningen, og hanskene festes til armene. Hjelmen er en del som kobles til romdrakten slik at det er hundre prosent tett. Den nedre delen beskytter ben og føtter.

Under romdrakten må romturistene ha et plagg som kjøler og ventilerer godt. Beholdere med kaldt vann er sydd inn i klærne for å kjøle ned personen inni drakten.

På baksiden av romdrakten, sitter en slags ryggsekk med et nødhjelper-system, og blant annet tanken med oksygen. Det er også et filter for å fjerne karbondioksid som personen har pustet ut.

Penger eller kredittkort

Romturismen (ekstern lenke) vil garantert bli kommersialisert dersom man klarer å sette i stand et system for slike reiser. Det vil derfor også garantert være en del ting man kan bruke penger på. Derfor vil man helt sikkert få bruk for kredittkortet sitt.

Ellers vil det helt sikkert være viktig å ha med godt humør, for romreisen kan bli en av mange minnerike opplevelser man bare kunne drømme om for noen tiår tilbake.

Vi oppsummerer det du trenger å ta med deg:

  • Romdrakt
  • Kredittkort
  • Godt humør

Skribent: admin1