Hvordan trene teknikk i fotball – 3 tips

For å bli en god fotballspiller kreves det god teknikk og god ballfølelse, de beste talentene (ekstern lenke) trener mye teknikk (i tillegg til utholdenhet). Her får du tre tips til hvordan trene opp teknikken din.

En mot en

For å trene seg på dribleferdigheter og teknisk kontroll med ball i beina, kan man spille en mot en. Denne øvelsen går rett og slett ut på å komme forbi motstanderen ved å drible. En mot en er en fin metode å trene opp teknikken, der man kan lære av hverandre.

En mot flere

I en treningsituasjon vil man kanskje bli satt til å stå i midten. Enten er man alene eller maks to stykker, som skal prøve å avbryte motstandernes ballbaner. Når man er en i midten, vil man måtte tenke kjapt og bruke teknikken for å klare å få tak i ballen.

Kontroll med ballen

Ved å lære seg å trikse med ballen, kan man etter hvert lære seg å trikse mange ganger uten at ballen går i bakken. Man kan velge om man vil bruke føttene vekselvis, heade eller bruke andre deler av kroppen. Triksing handler om ballkontroll og det å finne ut hvordan ballbanen vil bli dersom man treffer ballen.

Skribent: admin1