Hvordan finne på gratis aktiviteter med barna (på ferietur)

Det er dyrt å dra på bilferie med barn (Ekstern Lenke) når man må besøke alle fornøyelsesparkene man passerer. Her er 3 tips om morsomme aktiviteter man kan finne på som ikke koster skjorta.

Skattejakt

En skattejakt er veldig enkelt å lage for barna. Det eneste man trenger er et skattekart og en skatt, for eksempel en litt finere eske man har på soverommet, og fylle den med lekejuveler eller godis. Det er spennende å løpe rundt og lete i ukjent terreng med et skattekart (som man ikke vet at mamma og pappa har laget).

Sykkeltur i ukjente strøk

Dersom man får tilgang på sykkelstier er en sykkeltur noe som passer alle barn. Men husk, barna blir fortere slitne enn deg, så dette er ingen treningsrunde. Man kan leie sykler dit man kommer, eller ta med egne i bagasjen.

Ikke sove bort sommernatta

På en stjerneklar sommernatt kan man vekke opp ungene for å vise dem himmelen. Finn frem Karlsvogna og Store-Bjørn, og fortell dem om alt mellom himmel og jord. Ikke alle har mørke sommerkvelder, og da kan man gjøre det en gang det er mørkt. Det er uansett ikke farlig å vekke ungene for å se noe så fantastisk som en klart himmel på natten er. Kanskje ser dere en satellitt eller stjerneskudd om dere er heldige.

Skribent: admin1