Hvordan velge type elsykkel

Et av spørsmålene mange kanskje stiller seg når man har bestemt seg for å kjøpe elsykkel er hva slags type elsykkel (Ekstern lenke) man trenger.

Landeveissykkel
Hvis du vil sykle som gutta i Tour de France er landeveissykkel det eneste og beste alternativet. Dette er de syklene med de tynne hjulene, bukkestyre og som i bunn og grunn er de som gir deg mest fart. Her sykler man på asfalt og holder seg til vei og sykkelvei hvis du har tilgang til det. Prisene varierer veldig, og du finner noe for alle og enhver.

Terrengsykkel
Terrengsykkel er beregnet på sykling på sti og grusvei, men kan også selvsagt brukes på landevei. På en terrengsykkel sitter du mer oppreist enn på en landeveissykkel, noe som er verdt å huske om man har litt problemer med rygg for eksempel. Du har også valget mellom å holde deg langs veien eller å sykle i skog og mark. Også her varierer prisene enormt, der de dyreste syklene ofte har bedre gir og bremser, veier mindre og har bedre dempesystemer enn de mer rimeligste variantene.

Fatbike
Fatbike er en sykkel som har kommet de siste årene, og dette er egentlig en litt mer ekstrem versjon av terrengsykkelen. Disse har store, tykke dekk som er beregnet på sykling i sti, over myr eller på snø hvis man har piggdekk. Mange har falt for denne type sykkel da den er litt mer ekstrem, og man kommer frem enda flere plasser enn med andre terrengsykler. Dette er dog ikke anbefalt for de aller ferskeste syklistene, og er nok mer en sykkel for de som har elsykkel allerede.

Skribent: admin1