Pass godt på sengen din – sørg for en god natts søvn

Å sove rolig er noe av det aller viktigste du kan gjøre for å stille godt forberedt for en ny dag. Både hjernen og kroppen henter seg inn i løpet av natten, og mangel på søvn vil være negativt både på kort og lang sikt. Derfor er det også viktig å passe på at sengen legger til rette for en rolig innsovning og uavbrutt søvn i løpet av natten. I den forbindelse er både overmadrass og madrassbeskyttelse to viktige faktorer.

Forskjellen mellom overmadrass og madrassbeskytter

Det er uten tvil mulig å sove direkte på både en rammemadrass, fjærmadrass eller skummadrass, men de aller fleste velger likevel å benytte en overmadrass. Den plasseres, som kommer frem av navnet, over den vanlige madrassen, og fungerer både som et ekstra lag og en beskyttelse av madrassen under. Dessuten er det mange som velger å benytte en madrassbeskyttelse som et aller siste lag over overmadrassen.

Madrassbeskytteren fungerer som et ekstra beskyttende lag, som dessuten enkelt kan vaskes på linje med det vanlige sengetøyet. En madrassbeskytter er tynn sammenlignet med de andre madrassene, og kan gjerne være laget av bomull eller andre naturmaterialer som er fukttransporterende og enkle å rengjøre.

Velg en god madrassbeskytter

En madrassbeskytter trenger å oppfylle noen relativt enkle kriterier:

  • Den skal være laget i samme mål som overmadrassen, noe som selvfølgelig er helt avgjørende for at den skal passe godt til sengen.
  • Den skal være enkel å ta av og på, noen madrassbeskyttere har også strikker eller andre festeanordninger. Samtidig er det ikke avgjørende, husk på at den også holdes på plass av et laken.
  • Madrassbeskytteren må puste godt, husk på at den er det nest siste laget mot huden din. Den skal altså ikke være vanntett eller laget i materialer som blir klamme og kalde når de utsettes for fukt.
  • En madrassbeskytter skal kunne vaskes med jevne mellomrom. Derfor er det greit å sjekke hvilken temperatur den kan vaskes ved, og hva vekten er.

En madrassbeskytter er dessuten svært rimelig sammenlignet med selve sengen og madrassene, slik at det er mulig å skifte den ut etter hvert.

Rengjøring og vedlikehold av madrassbeskytter og overmadrass

Både madrassbeskytter og overmadrass er i utgangspunktet svært enkle å passe på. Det fine med madrassbeskytteren er at du kan vaske den i vaskemaskinen som den er, det tar bare noen sekunder å ta den av fra sengen og hive den i vaskemaskinen. Du trenger egentlig bare å huske på å gjøre det, så har du hele tiden en ren og delikat madrassbeskytter.

Mange overmadrasser har også et trekk som kan vaskes i maskin, men det handler da om et trekk som først må fjernes fra madrassen. Samtidig er det en enkel operasjon sammenlignet med å prøve å rengjøre en fjærmadrass eller rammemadrass – igjen et godt argument for å faktisk bruke både overmadrass og madrassbeskytter. Å velge en praktisk madrassbeskytter og en god overmadrass er helt enkelt noe av det aller enkleste og mest effektive du kan gjøre for å passe på sengen din.

Skribent: admin1